Късно снощи, на 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Първи за

...
Късно снощи, на 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Първи за
Коментари Харесай

Почина проф. Юлиан Вучков, негова близка обвини доктори от ВМА

Късно нощес, на 83-годишна възраст умря професор Юлиан Вучков. Първи за кончината му заяви Мартин Карбовски, след това за нея потвърдиха и от ВМА. 

Проф. Вучков е журналист, сценичен, книжовен и ефирен критик, доктор на науките. Освен това е основател, коментатор и водещ на редица телевизионни излъчвания.

Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 година в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 година Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките. 

Дълги години работи в малките екрани.

Карбовски бясни, че напоследък той и екипът му се грижели за Вучков, който няма деца и жена и остава открит въпросът с организацията на погребението му.

Известният модел, държавник и специалист по здравословно хранене Алина Дуарте направи непредвидени разкрития за гибелта на проф. Юлиан Вучков. 

Тя написа прочувствено и цялостно с доста болежка обръщение във Facebook и разгласява една от последните си фотоси с професора. По думите й Юлиан Вучков е бил в съвършено здраве. Наскоро си направил проучвания на сърцето и те били безусловно в норма. 

Ето какво написа още Алина Дуарте:

Здравейте на всички, които ме помнят. Нямаше да се върна тук повече, само че през днешния ден, в 21:02 се случи това, което за всеки естествен човек се назовава “ покруса ”. Ще се наложи през днешния ден да пиша дълго, навлизайки в най-дребни елементи, с цел да ви отегча с моята драма. Днес, в 20:57ч умря професор Вучков. Трагични детайлности за последните дни и гибелта на проф. Вучков Почина индивидът, който ми беше като роден дядо, като нравствен брат и най-интелектуален събеседник от всички, които имам в рубрика “ другари ”. Всеки ден се чувахме. През ден се виждахме. Професорът няма деца. Споделял ми е за негов полубрат, с който не подържат никаква връзка, тъй като той го ненавижда. Други родственици няма. Запознах го с Виктор- мой непосредствен,който преди време в едно предаване описа за тежката си орис на сирак, в никакъв случай не познал топлотата на фамилията, живял в беднотия, само че постоянно изкарвал прехраната си с почтен и тежък труд. Виктор се грижеше всеки ден за професора в продължение на 4 месеца. Всеки ден го водеше на разходка. Всеки ден се хранеха дружно. Всеки ден Вики му разтриваше “прасетата ”-както обичаше професорът да споделя на прасците си. Те двамата бяха като синът и бащата, видяли се със забавяне в четири десетилетия. Те бяха като дядо и внуче, седнали на сянка на една от пейките на Витошка.... Днес си отиде индивидът, който живееше за работата си по този начин както никой различен. Днес си отиде индивидът, намерил любовта чак на 70 годишна възраст, изживявайки я пълноценно цели 10 години. Днес си отиде индивидът, който в идващите 3 години не погледна друга жена след кончината на своята обичана, въпреки и да имаше доста обожателки от 50 до 70годишна възраст, подготвени да заживеят с него. Днес си отиде индивидът, който презираше политиката до болежка. Днес си отиде индивидът, не икономисал нито една истина за ръководещите и изричащ всичко както в ефир, по този начин и онлайн. Днес си отиде индивидът, който пишеше и четеше всеки ден. Днес си отиде индивидът, който на следващия ден щеше да се снима за корицата на новата си книга. Днес си отиде индивидът, който имаше по-здраво сърце от моето. Отиде си индивидът, чиито цялостни проучвания посочваха цветущо здраве. Днес си отиде индивидът, който “лекарите ” от незабавното на ВМА убиха и не ни пуснаха да влезем при него. Днес си отиде индивидът, който можеше да живее пълноценно и към този момент не чувстващ самотност най-малко още 10 години, като в същото време щеше да направи още хиляди излъчвания, които да гледат милионите му фенове-зрители. Можеше, можеше, можеше... Всичко можеше... Всичко завърши. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР